Logo Europese Unie

Lagere energie- en gasrekening? Met deze tien tips bespaart u geld!

15 december 2022

De temperatuur is de afgelopen tijd in rap tempo gedaald. Dit heeft gevolgen voor je gas- en elektra verbruik en daarmee voor jouw rekening! Wat kan je doen om deze hoge rekening wat te drukken tijdens de koude winterdagen? Wij nemen je mee:

  1. Met een radiatorknop op elke radiator kan je de warmte in elke ruimte apart regelen en slaat je cv niet onnodig vaak aan.
  2. Isolatie rond de leidingen van je cv zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat tijdens het transport naar je radiatoren.
  3. Met een radiatorventilator verspreid je de warmte gelijkmatig over de kamer.
  4. Als je radiator aan staat, verdwijnt er een hoop warmte in de muur achter de radiator. Door radiatorfolie te plaatsen wordt ook deze warmte weer terug de kamer in gebracht.
  5. Verwarm je de ene ruimte wel, en de andere ruimte niet? Plaats dan een deurveer of deurdranger zodat de warmte niet ontsnapt langs de deur die je vergeten bent dicht te doen.
  6. Er zijn verschillende mondstukken verkrijgbaar om waterverbruik te besparen op je waterkraan.
  7. Zeker als je regelmatig doucht, kan een waterbesparende douchekop ook een verschil maken!
  8. Wist je dat apparaten met een standby-optie tóch stroom verbruiken? Dit sluipverbruik kan hoog oplopen! Overweeg daarom eens een schakelaar te plaatsen tussen het stopcontact en het standby-apparaat.
  9. Ventileren is goed, maar koude tocht is vervelend. Wil je dit tegengaan? Plaats dan tochtstrips of een tochtband. Wel zo comfortabel!
  10. Tegen de tocht die onder de rand van de deur komt waaien, plaats je gemakkelijk een tochtborstel.

Heb je al veel van deze maatregelen getroffen en is je rekening nog altijd schrikbarend hoog? Overweeg dan ook eens om grotere maatregelen te treffen. Neem dan contact op met de helpdesk van het VTCB of mail naar info@vtcb.nl. Wij denken graag met je mee.

085 237 74 44 Bel voor advies