Logo Europese Unie
Stel samen op bank

Goed om
om te weten

Het appartementsrecht is complex. Verduurzamen is een proces waar verschillende disciplines aan de orde komen. Samen beslissen is een uitdaging! Op de hoogte blijven is daarom essentieel. Net als iemand die je helpt en adviseert.

Bel voor advies 085 237 74 44

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Veelgestelde vragen

Bij het verduurzamen van het complex komen veel zaken kijken: technisch, juridisch en financieel. Maar misschien is het sociale aspect, namelijk hoe krijg ik medebewoners enthousiast en mee, nog veel belangrijker. Daarom adviseren wij je om heel planmatig te werk te gaan en alles stap voor stap te doen. Het VTCB biedt een programma dat gericht is op deze stapsgewijze aanpak. Bovendien komt er in de loop van 2022 de Campagnebox beschikbaar. Op deze website vind je daar mee informatie over. Deze Campagnebox geeft inzicht in alle stappen die je moet nemen en ook hoe je deze het beste kunt nemen.

Begin met de voorlichtingsbijeenkomst van de gemeente! Doet jouw gemeente niet mee, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst van VvE Belang. Houd daarvoor de website www.vvebelang.nl in de gaten. Abonneer je op de nieuwsbrief, dan blijf je sowieso altijd op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in wet- en regelgeving en ten aanzien van subsidies en financiering.

De deelnemende gemeenten staan op deze website.  Op dit moment doen 5 gemeenten mee: Tilburg, Eindhoven, Oosterhout, Waalwijk en Oss.

De VvE Campagnebox is reeds door gemeenten verspreid aan de eerste deelnemers van de VTCB cursusdagen. Heb je nog geen VvE Campagnebox ontvangen maar wél deelgenomen? Dan kan je kunt kenbaar maken via info@vtcb.nl. Niet deelgenomen? Dan kan je (hier) zelf de VvE Campagnebox aanvragen. De Campganebox is in dat geval niet gratis. De kosten voor de VvE Campagnebox bedragen € 37,50 inclusief btw en verzending. 

De deelnemende gemeentes hebben subsidie van de Europese Unie gehad om VvE te ondersteunen in hun duurzaamheidsplannen. Dat betekent dat de voorlichting en de workshop gratis zijn en dat betekent ook dat het vervolgtraject, als jouw VvE daarvoor in aanmerking komt, ook gratis is. Of je in aanmerking komt voor het vervolgtraject bepaalt de gemeente en is afhankelijk van de situatie waarin jouw VvE verkeert, bouwkundig en financieel gezien.

Ook als je een VvE-beheerder hebt, kun je meedoen aan het traject dat de gemeente via het VTCB aanbiedt. Het is wel belangrijk dat je jouw VvE-beheerder op de hoogte houdt en hem of haar misschien wel meeneemt naar de bijeenkomsten. Er zijn overigens 3 VvE-beheerders die als projectpartner verbonden zijn aan dit project. Dat zijn vb&t, VP&A en Clijbedi. Zij nemen deel aan de bijeenkomsten en zij dragen hun VvE’s actief voor bij de gemeente voor ondersteuning én zij nodigen hun VvE’s uit voor de voorlichting en de workshops.

Als je contact hebt met het VTCB zullen we naar bepaalde gegevens vragen, zoals het bouwjaar het aantal appartementen, uitgevoerde maatregelen etc etc. Dat zijn geen persoonsgegevens en vallen niet onder de AVG. We vragen je ook naar jouw naam als beller en jouw adres en telefoonnummer. Als jouw vraag relevant is voor de deelnemende gemeenten zullen we toestemming aan je vragen om jouw gegevens met de desbetreffende gemeente te mogen delen.


Herhaling Informatiebijeenkomst & Slides

De informatiebijeenkomsten van het VTCB terugkijken? Dat kan! De introducties per gemeente, de presentaties en het rondetafelgesprek zijn gebundeld tot de volgende herhaling;

Bekijk hier de herhaling: 'VTCB Informatiebijeenkomsten'

Ook de slides zijn te downloaden via;


Ontvang praktische tips en informatie

Het is belangrijk om goed op de hoogte te blijven. Naast dat je naar de helpdesk van het VTCB kunt bellen via 085 23 77 444 kun je jezelf abonneren op nieuwsbrieven.

Het VTCB geeft nieuwsbrieven uit. Via deze link kun je jezelf daarop abonneren.

Ook VvE Belang geeft regelmatig nieuwsbrieven. In deze nieuwsbrieven worden veel actuele onderwerpen besproken die ook van belang zijn voor verduurzaming. Via https://www.vvebelang.nl/inschrijven-nieuwsbrief/ kun je jezelf voor deze nieuwsbrief inschrijven.

Onderaan deze pagina staan nog links naar gemeentelijke pagina’s en websites van de overheid of belangrijke partijen op het terrein van verduurzaming voor VvE’s.


085 237 74 44 Bel voor advies