Bezoek de VvE-markt van Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (IcDuBo) 

Laatste nieuws · 27 mei 2024

Op zaterdag 8 juni organiseert IcDuBo Rotterdam een VvE markt! Tijdens deze themadag is er een minibeurs met experts die verspreid door de showroom hun kennis delen over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op de VvE. IcDuBo Rotterdam is voor VTCB cursisten zeker geen onbekend terrein. We bezoeken de hal namelijk altijd tijdens onze tweede VTCB-cursusdag!

[Tekst gaat door onder de foto]

Tijdens de tweede cursusdag van onze cursus ''VvE Verduurzamen'' bezoeken we ook het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen.

Tijdens de themadag op zaterdag 8 juni komen diverse experts vertellen over onderwerpen als zonnepanelen, financiering en laadpalen. Ook zijn er diverse bedrijven aanwezig die hun kennis delen over installaties en worden er diverse presentaties gegeven over oa. financiering en zonnepanelen.

Je start deze dag met een inloop met koffie en thee in de lounge van 9:00 uur tot 9:30 uur, en de themadag eindigt om 12:30 uur.

De volgende partners van IcDuBo zijn aanwezig op de minibeurs:

 • FreshAirco: Kom meer te weten over de mogelijkheden van verwarmen en koelen met een lucht-lucht warmtepomp zonder buitenunit!
 • Zigzagsolar: Weleens gedacht aan zonnepanelen op de gevel? De zonnegevel van ZigZagSolar maakt het mogelijk om in stedelijke omgevingen op een fraaie manier energie op te wekken. Het zijn de eerste gebouw-geïntegreerde zonnegevels die zowel maximaal rendement als volledige architectonische vrijheid bieden.
 • Triple solar: Hoe zorg je voor duurzame, stroom, verwarming en tapwater in een VvE zonder geluidsoverlast en zonder overal buitenunits op te hangen? Hiervoor heeft Triple Solar een geweldige oplossing! Deze superefficiënte installatie met PVT-panelen en een warmtepomp werkt de klok rond, zelfs bij bewolking en temperaturen tot -10°C. Het is bovendien heerlijk stil, onderhoudsarm, geproduceerd in Nederland en gaat meer dan 25 jaar mee. Maak tijdens de themadag kennis met deze
 • Aluprof: Een comfortabel en energiezuinig gebouw. Het lijkt zo logisch. Maar als u ermee aan de slag gaat, komt er heel wat bij kijken. Niet als u kiest voor Aluprof. Aluprof is een Europese topfabrikant op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevelsystemen. Aluprof werkt kan VvE’s helpen bij het selecteren van aannemers, het aanvragen van subsidies en het financieren van verduurzamingsprojecten.
 • VvE010: VVE-010 is dé plek waar Rotterdamse VvE’s kosteloos advies en ondersteuning kunnen krijgen. In ons team hebben we mensen met kennis van VvE-beheer, juridische zaken en financiën. Het is een onafhankelijke stichting en geven vrijblijvend advies. Komt u langs op 8 juni? Dan helpen wij u verder.
 • SVn: Als je lid bent van een VvE, zorgen jullie gezamenlijk voor onderhoud en verduurzaming van de appartementen. De kosten daarvoor kunnen oplopen en een financiering rondkrijgen is soms lastig. SVn heeft voordelige leningen voor VvE’s en is aanwezig om een presentatie te geven en VvE’s op de markt te helpen met antwoorden.
 • Dakbloemenweide: De ruim 40 inheemse planten in het bloemendak zijn een uitgekiend en gebalanceerd ecosysteem. Functies als voeding, voortplanting, beschutting en nestmateriaal worden door verschillende planten ingevuld. Het is toepasbaar op zo goed als elk dak. Het dak draagt bij aan een gezonde leefomgeving, hoge biodiversiteit, verkoeling en vergroening van stedelijk gebied. En natuurlijk is het een prachtig aanzicht!
 • IKO en HBM dakbedekking: IKO is een toonaangevende fabrikant van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen. IKO maakt o.a. circulaire dakbedekking en, energiedaken en witte dakbedekking voor het verminderen van hittestress.
  HBM is premium partner van IKO. Specialisten in platte en licht hellende daken, zowel onderhoud als renovatie of nieuwbouw. Dakdekkersbedrijf sinds 1948 en gevestigd in Barendrecht.
 • Ubbink: Ubbink is een Nederlandse fabrikant van bouw- en installatiematerialen met meer dan 125 jaar ervaring. Het bedrijf is opgericht in 1896 en levert producten als: rookgasafvoersystemen, ventilatiesystemen, loodvervangers, dakdoorvoeren en bevestigingsmaterialen. Ubbink producten zijn ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen weersinvloeden.
 • Duco: DUCO is een toonaangevende Belgische fabrikant van ventilatie- en zonweringsystemen die een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat creëren. Het bedrijf werd opgericht in 1991 en levert een breed scala aan ventilatie oplossingen, waaronder ventilatieroosters, mechanische ventilatie, ventilatie met warmteterugwinning en roosters voor zomernacht koeling.
 • Redwell: Redwell beschikt over het meest ruime assortiment in infrarood verwarmingsproducten. De productie van Redwell panelen wordt uitgevoerd met gebruik van de modernste productietechnieken en onder de strengste kwaliteitsvoorschriften. Kom op 8 juni langs op de themadag om infraroodverwarming zelf te ervaren!
 • LED Lampenkopen.nu: LED Lampenkopen.nu heeft alles in huis op het gebied van LED verlichting. Of je nu op zoek bent naar LED verlichting voor in de keuken, de badkamer of voor in de tuin. Het bedrijf heeft topkwaliteit en de laagste prijs. Deze online winkel is fysiek aanwezig op de themadag en heeft ook een opstelling bij de WoonWijzerWinkel met voorraad. LED Lamenkopen.nu heeft ook verlichting voor VvE’s zoals: LED voor de galerijen, bergingen en noodverlichting.

Aanmelden voor de beurs kan hier.

Aan de slag met het VvE Transitie Centrum Brabant

Wist je al dat wij een driedaagse cursus geven voor het verduurzamen van jouw VvE? Tijdens deze cursusdagen gaan we dieper in op de belangrijke onderwerpen die komen kijken bij het verduurzamen van je VvE. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiering, draagvlak creëren, juridische aspecten en meer! Na afloop van de driedaagse cursus ontvang je van ons een gratis VvE Campagnebox en een certificaat als bewijs van deelname. Ook kun je na de cursus in aanmerking komen voor de gratis VvE Oriëntatiescan Verduurzaming, nodigen we je op een later moment uit voor De VTCB Terugkomdag én zou je daarna mogelijk in aanmerking kunnen komen voor De Regisseur.

Klik hier en kijk of jouw gemeente al meedoet met het VTCB. Doet jouw gemeente nog niet mee met het VTCB? Benader jouw gemeente en vertel over ons!

085 237 74 44 Bel voor advies