Lees hier over de nationale regelingen energiebesparing

20 oktober 2023

In de afgelopen jaren is de overheid goed aan de slag gegaan met het bedenken van regelingen om gemeenten en bewoners te helpen bij het verminderen van energieverbruik in woningen. Dit is natuurlijk niet alleen belangrijk voor individuele bewoners, maar ook zeker interessant voor VvE's. Misschien zit er een regeling bij die jij nog niet kende!

[Tekst gaat verder onder de foto]

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Deze regeling kijkt naar hoe energie op een duurzame manier opgewekt kan worden. Er wordt ook gekeken naar het verminderen van het gas- en elektriciteitsverbruik voor eigenaar-bewoners. De maatregelen die je kunt gebruiken die in aanmerking komen voor deze subsidie zijn: isolatiemaatregelen, aansluiting op het warmtenet, elektrische kookvoorziening, warmtepomp en zonneboilers. Heb je deze maatregeleln toegepast in jouw VvE? Dan kun je daarna de subsidie aanvragen. Ga naar de juiste pagina door hier te klikken!

Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaren (SVVE)

Deze regeling kijkt naar hoe energie op een duurzame manier opgewekt kan worden. Er wordt ook gekeken naar het verminderen van het gas- en elektriciteitsverbruik voor eigenaars, woningverenigingen en woningcoöperaties. Je kunt hierbij subsidie krijgen voor bijvoorbeeld een  energieadvies. Ook is er subsidie beschikbaar voor andere manieren waarop je je VvE kunt verduurzamen. Denk hierbij aan maatregelen als energiebesparende isolatie-maatregelen, aanvullende energiebesparende maatregelen, een zeer energiezuinig pakket, duurzame warmteopties en centrale aansluiting op het warmtenet. Tot slot is er ook subsidie beschikbaar voor oplaadpuntenadvies (subsidie oplaadpuntenadvies loopt tot en met 31 december 2023). Je vraagt in dit geval de subsidie aan voordat de maatregelen geïnstalleerd zijn. Wanneer je voor een advies gaat, dan moet de subsidie worden aangevraagd nadat het advies is opgesteld. Om op de juiste pagina terecht te komen kun je hier klikken. 

Energiebespaarlening voor VvE's (Nationaal Warmtefonds)

Deze regeling is er om verenigingen van eigenaars de mogelijkheid te geven om de woning betaalbaar te verduurzamen. Het percentage rente wat hierbij voor jouw situatie geldt, hangt hierbij af van jullie totale inkomen. De maatregelen die je kunt nemen om voor deze regeling in aanmerking komen zijn als volgt: isolatiemaatregelen, aansluiting op het warmtenet, duurzame warmteafslag, elektrische kookvoorziening, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, CO2-gestuurde ventilatie, zeer energiezuinige pakketten, maatwerkadvies, energiemonitor, laadinfrastructuur en laadpalen en tot slot energieadvies voor VvE’s. Je vraagt de lening aan voordat de maatregelen geïnstalleerd zijn. Door hier te klikken ga je naar de juiste pagina. 

085 237 74 44 Bel voor advies