Logo Europese Unie

Maak van je appartementencomplex een duurzaam thuis met de VvE Campagnebox

Laatste nieuws · 13 februari 2023

De VvE Campagnebox is meer dan alleen een verzameling van overzichten, checklists en reglementen. Het is een uitgebreid werkplan waarin techniek en geld een belangrijke rol spelen, maar waar de nadruk vooral ligt op mensen en samenwerken.

[Tekst gaat verder onder de afbeelding]

Kennismaking voorlichtingsbijeenkomst

Een (online) voorlichtingsbijeenkomst is een van de eerste stappen die je onderneemt.

We nemen jou en de bewoners van je appartementencomplex mee in een gestructureerd werkplan. Samen op weg naar verduurzaming. Het is van groot belang dat de stappen van het werkplan op de juiste volgorde worden uitgevoerd. Het is namelijk zo dat als je de stappen niet achtereenvolgens uitvoert, je op een later punt wellicht voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Stap 1: Oriëntatie en Inspiratie - Maak een sterke start door een projectgroep te vormen en alle wensen in kaart te brengen. Leer over de belangrijke juridische aspecten, hoe je een informatiebijeenkomst organiseert en wat belangrijk is betreft het controleren van de reglementen.

Stap 2: Verkenning - Het is belangrijk om te weten welke leningen en subsidies er mogelijk zijn voor het project. Daarnaast gaan we ook in op waar goede adviezen te vinden zijn, wordt inzichtelijk met welke kosten je te maken krijgt en hoe belangrijk de terugverdientijd (als die er al is) is.

Stap 3: Verdiepingsonderzoek - In deze stap ga je echt verder de diepte in met vragen over bouwkundige zaken, asbest, flora- en faunaonderzoek, vergunningen en meer.

Stap 4: Plan van Aanpak - Leer hoe je offertes aanvraagt en een definitief plan opstelt.

Stap 5: Voorbereiding en Planning - Volg wederom een concreet stappenplan die ingaat op de daadwerkelijke voorbereiding en planning van het project. Daarnaast is hier ook een apart hoofdstuk te vinden waarin tips gegeven worden voor als het project niet volledig loopt zoals verwacht.

Ten slotte is er het hoofdstuk ‘Nazorg’.  Je moet wellicht je gebouw laten hertaxeren en een nieuw MJOP laten opstellen. En hoe zit het met de onderhoudscontracten?

 [Tekst gaat verder onder de afbeelding]

De VvE Campagnebox wordt geleverd in een handige map.

Bestel de VvE Campagnebox nu!

De VvE Campagnebox is ontworpen door de experts van VvE Belang in samenwerking met andere deskundigen op het gebied van verduurzaming, communicatie en meer. Dit alles met de steun van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Let op: Wanneer jouw VvE meedoet aan de cursusdagen van de gemeente, dan krijg je de campagnebox gratis! Doet jouw VvE niet mee aan de cursusdagen van de gemeente, dan kun je de campagnebox via de onderstaande button alsnog bestellen.

Vraag de VvE Campagnebox hier aan.

085 237 74 44 Bel voor advies