Nieuwe Brabantse VTCB-partner!

Laatste nieuws · 18 maart 2024

Een nieuwe gemeentelijke partner voor het VvE Transitie Centrum Brabant! We mogen weer een nieuwe gemeente verwelkomen binnen het VvE Transitie Centrum Brabant! We kijken ernaar uit om de VvE-eigenaars en -bestuurders in deze nieuwe gemeente te ondersteunen in hun stappen richting verduurzaming! Lees snel verder om erachter te komen welke Brabantse gemeente zich bij ons VTCB gevoegd heeft!

[Tekst gaat verder onder de foto]

Een nieuwe partner

Wij verwelkomen gemeente Dongen als nieuwe gemeentelijke partner van ons VvE Transitie Centrum Brabant! Maar wat betekent dat eigenlijk concreet?

Het proces

We gaan vanaf nu voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen organiseren voor VvE's die willen verduurzamen in gemeente Dongen. We nemen je mee in het VTCB-traject, waarin je voorlichtingsbijeenkomsten, cursussen en meer kunt verwachten. Na iedere stap, doen we je een concreet nieuw aanbod en gedurende het gehele traject, kun je bij onze VTCB-helpdesk aankloppen met al je vragen omtrent verduurzaming. Ook de VvE's die niet met de cursus hebben meegedaan, mogen ons hiervoor benaderen. 

De voorlichtingsbijeenkomsten

Bij gemeente Dongen starten we concreet met de voorlichtingsbijeenkomsten ''Tips & valkuilen bij verduurzaming'' en ''Zonnepanelen op VvE-daken''.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst ''Tips & Valkuilen'' op 21 augustus bespreken wij in het kort de aanleiding van de warmtetransitie, het belang van isoleren, verduurzamen en de daarbij horende valkuilen. Daarnaast bespreken we hoe cruciaal het maken van een goed plan en het creëren van draagkracht binnen de VvE is. Ook de financiële impact, subsidies en financieringsmogelijkheden komen aan bod.

Ontdek de kracht van zonne-energie op VvE-daken tijdens onze boeiende presentatie 'Zonnepanelen op VvE-daken' op 18 september. Raak geïnspireerd door de concrete handvatten die we bieden en door de voorbeeldberekeningen die we delen. Daarnaast vertellen we ook over subsidieregelingen, waaronder de SCE-regeling.

De cursus

Na de bijeenkomst(en) word je uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de cursusdagen. Tijdens drie middagdelen verdiep je je samen met onze deskundigen in juridische, bouwkundige en energetisch-procesmatige vraagstukken. Na afloop van de cursus ontvang je van ons een certificaat als bewijs van deelname én hebben we de VvE Campagnebox beschikbaar. Dit is een box vol met tips en vragenlijsten die je vertelt op welk moment je de juiste stap in het verduurzamingsproces moet zetten. Een overzichtelijk stappenplan waar je écht verder mee komt dus.

De VvE Oriëntatiescan Verduurzaming

Ook kun je na de cursus in aanmerking komen voor de VvE Oriëntatiescan Verduurzaming. We komen op locatie, gaan in gesprek met een aangewezen contactpersoon van de VvE. Ook maken we een ronde door het appartementencomplex. We controleren – indien aanwezig én gewenst – het actuele MJOP, de energie- en onderhoudscontracten en de bijbehorende logboeken. Daarna geven we een grove inschatting van de verduurzamingsmogelijkheden. Uiteindelijk ontvang je van ons een overzichtelijk rapport waar je mee verder kunt.

De Regisseur

Wanneer je uiteindelijk met je VvE wat verder bent en je diverse stappen in de VvE Campagnebox gevolgd hebt, kun je in aanmerking komen voor De Regisseur. De Regisseur is een laagdrempelige gesprekspartner. Een verbinder en een aanjager. We gaan van informatie ophalen en van denken naar doen. Na voorlichting, cursus en oriëntatiescan ga je (na goedkeuring van de gemeente) om tafel samen met de regisseur om te kijken waar jouw VvE op dat moment staat en wat jullie nodig hebben richting de ALV. 

De helpdesk

Kom je er niet helemaal uit met de VvE Campagnebox of heb je als VvE in gemeente Dongen een vraag over VvE verduurzamen? Ook als je (nog) niet met de cursus hebt meegedaan? Dan kun je naar onze helpdesk bellen of mailen. We inventariseren de situatie, geven je antwoord en proberen je weer een stap verder op weg te helpen. Je kunt bij ons terecht voor je juridische- en bouwkundige vragen die betrekking hebben op het verduurzamen van je VvE.

Meer ondersteuning

Woon je dus op dit moment in een VvE in gemeente Dongen, dan betekent dit voor jou dat er meer ondersteuning beschikbaar is in de stappen naar verduurzaming. Doordat de samenwerking vanuit het VvE Transitie Centrum Brabant, samen met gemeente Dongen is, kunnen we dit traject gratis aan VvE's in gemeente Dongen aanbieden. 

Tot snel!

Je kunt je als VvE-eigenaar al aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst ''Tips & Valkuilen bij verduurzaming'' en de bijeenkomst ''Zonnepanelen op VvE-daken''. Onderstaand kun je het formulier voor aanmelden terugvinden. Je kunt hierin aangeven of je naar de bijeenkomst ''Tips & Valkuilen bij verduurzaming'' komt en/of je ook naar de bijeenkomst ''Zonnepanelen op VvE-daken'' komt.

Tips & Valkuilen bij verduurzaming

📍 De Cammeleur (Hoge Ham 126, 5104 JK, Dongen)

📅 21 augustus 2024 

⏱️ 19:30 - 21:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur)

 

Zonnepanelen op VvE-daken

📍 We laten je op een later moment per mail weten waar je wordt verwacht

📅 18 september 2024 

⏱️ 19:30 - 21:30 uur

Voorlichtingsbijeenkomsten gemeente Dongen

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwe Brabantse VTCB-partner!

Over jouw VvE

Adres*

Jouw contactgegevens

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
085 237 74 44 Bel voor advies