Logo Europese Unie

Nationaal Isolatieprogramma – Verduurzamen met 4 miljard euro

Laatste nieuws · 22 november 2022

1 april jl. verscheen er een brief vanuit de Tweede Kamer met positief bericht over de verduurzaming. Er komt 4 miljard euro vrij tot 2030 voor het NIP, het Nationaal Isolatieprogramma.

Dakisolatie appartement

Ook dakisolatie is opgenomen in het Nationaal Isolatieprogramma

Rob Jetten - Minister voor Klimaat en Energie wil woningen sneller verduurzamen. Hugo de Jonge, zijn collega van Volkshuisvesting, had het NIP al voorgesteld. Vanaf 1 januari 2023 zal dit Nationaal Isolatieprogramma worden uitgevoerd.

Hoofdpunten uit het NIP:

  1. In het NIP is voorgesteld te komen tot een (ver)nieuwde subsidieregeling voor VvE’s. De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) wordt samengevoegd met onderdelen van de Investeringssubdidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) in een nieuwe regeling met de naam Subsidie Verduurzaming Vereniging van Eigenaars (SVVE).
  2. Waar de VvE voorheen alleen aanspraak kon maken op de SEEH als er twee isolatiemaatregelen werden getroffen, wordt dit teruggebracht naar één maatregel inn de SVVE.
  3. De hoogte van de subsidie op dak-, vloer-, gevel, en/of spouwmuurisolatie neemt toe van 20 naar 30% als er sprake is van twee maatregelen. Bij één maatregel bedraagt de subsidie 15%.
  4. Delen uit het ISDE (duurzame warmte) die bestemd zijn voor de VvE worden overgeplaatst naar de SVVE zodat de aanvraag gemakkelijker kan verlopen en als maatregel meetellen. Dus een isolatiemaatregel en een warmtepomp vormen samen twee maatregelen en leveren dus meer subsidie op.

Ook wordt er nagedacht over een voucher-systeem voor doe-het-zelvers die woningen willen verduurzamen.

085 237 74 44 Bel voor advies