Staat verduurzaming al op jullie ALV-agenda?

23 januari 2023

Verduurzaming en energie besparen is nu onderdeel van veel gesprekken. Sociaal en op het werk. Staat het ook al op de agenda van jouw volgende ALV?

[Tekst gaat onder de foto verder]

Samen aan de slag voor het verduurzamen van de VvE met het VTCB

Waarom verduurzaming op de ALV?
Als bewoner van een appartement wil je dat je woning comfortabel, veilig en duurzaam is. Door energiebesparing en verduurzaming te bespreken op de ALV nemen alle leden verantwoordelijkheid. Om het gezamenlijke en eigen wooncomfort te verbeteren en de energierekening te verlagen.

Hoe pak je dat aan?
In de campagnebox staat een overzicht van hoe je de stappen kunt zetten. En iedere, bij het VTCB aangesloten, gemeente wil je verder helpen. Laat het ons weten wanneer je vastloopt. Onze helpdesk denkt graag met je mee.
Benoem de voordelen. Een van de grootste voordelen van verduurzaming is dat het helpt om energiekosten te besparen. Door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van de woning, kan je energierekening en -verbruik omlaag. Dit is voordelig voor zowel de VvE als individuele bewoners.

Met alle leden maak je verschil
Daarnaast is verduurzaming ook belangrijk voor het milieu. Door het energieverbruik te verminderen draagt je VvE bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Je helpt mee tegen de klimaatverandering. Dit is niet alleen goed voor ons allemaal, maar ook voor de volgende generaties. Met verduurzaming als prioriteit op de agenda van de volgende ALV laat je als VvE zien dat je samen voor een fijner wonen gaat. Nu en in de toekomst.

085 237 74 44 Bel voor advies