Voordeliger lenen voor VvE’s

18 juli 2023

Financiering voor verduurzamingsmaatregelen wordt nu aantrekkelijker voor VvE's. 125.000 VvE’s in Nederland kunnen makkelijker en goedkoper geld lenen bij het Nationaal Warmtefonds, omdat de rente op de VvE Energiebespaarlening via het Nationaal Warmtefonds met 1,5 procent wordt verlaagd voor nieuwe leningen. Dit draagt uiteraard bij aan de versnelling van de verduurzaming van VvE’s.

[Tekst gaat verder onder de foto]

Extra middelen voor verduurzaming

Deze verandering maakt deel uit van het kabinetsplan om duurzame woningen betaalbaarder te maken voor iedereen. Bovenop de reeds gereserveerde middelen voor lage en middeninkomens, is bij de voorjaarsbesluitvorming van 2023 een aanvullend rechtvaardigheidspakket van 900 miljoen euro gereserveerd. 25 miljoen euro uit dit pakket is gereserveerd voor de ondersteuning van VvE’s die willen verduurzamen.

Passend bij jouw draagkracht

Eigenaar-bewoners met een jaarinkomen tot 60.000 euro kunnen bij het Warmtefonds een financiering krijgen zonder rente, wat betekent dat ze geen extra kosten hebben. Voor VvE's is er een rentekorting van 1.5%, waardoor het makkelijker wordt om de kosten voor verduurzaming te dragen. Als je geen mogelijkheid hebt om geld te lenen, biedt het Nationaal Warmtefonds financiering tot 10.000 euro met maandelijkse betalingen die passen bij jouw draagkracht, zonder rente en zonder het risico van een restschuld.

Meer informatie kun je lezen op de webpagina van de Rijksoverheid.

085 237 74 44 Bel voor advies