VTCB Helpdesk: Ondersteuning voor VvE’s in Brabant!

18 juli 2023

Voor VvE’s kan de transitie naar duurzaamheid een uitdaging zijn. Gelukkig is er de VTCB helpdesk die speciaal is opgezet om VvE's in Brabant te ondersteunen bij deze belangrijke overstap. Doet jouw gemeente mee aan het VTCB? Stel dan je vraag aan onze deskundige juristen, bouwkundigen en energieadviseurs bij onze helpdesk.

[Tekst gaat verder onder de foto]

Bel ons VTCB telefoonnummer om contact op te nemen met onze helpdesk.

Advies, begeleiding en ondersteuning

Het VvE Transitie Centrum Brabant begrijpt dat de weg naar duurzaamheid voor VvE's soms verwarrend en overweldigend kan zijn. VvE's hebben te maken met complexe regelgeving, technische uitdagingen en financiële beperkingen. Daarom is het centrum opgericht als een centraal aanspreekpunt waar VvE's terecht kunnen voor advies, begeleiding en ondersteuning.

Een van onze belangrijkste diensten

Een van de belangrijkste diensten die het VvE Transitie Centrum Brabant biedt, is de helpdesk. Of het nu gaat om energiebesparende maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen, het installeren van warmtepompen, of het verbeteren van het energiemanagement binnen een VvE, de helpdesk kan waardevolle ondersteuning bieden. We begrijpen de uitdagingen waar VvE’s voor komen te staan en kunnen helpen bij het vinden van passende oplossingen.

Mocht je dus uit de VTCB-cursus komen en met vragen blijven zitten, bel dan de VTCB helpdesk. Heeft jouw VvE nog niet meegedaan aan de voorlichtingsbijeenkomsten en/of cursussen, maar is jouw gemeente wel aangesloten bij het VTCB? Ook dan mag je ons ook altijd bellen met jouw vragen over het verduurzamen van jouw complex.

Voorbeeld vragen

VvE's kloppen met uiteenlopende vragen bij ons aan. Onderstaand kun je een kleine greep uit de vragen vinden die wij in de afgelopen periode aan de helpdesk hebben beantwoord:

- Onze VvE wil graag starten met het isoleren van het complex. Welke stappen moeten we nemen?

- We willen graag verduurzamen, maar worden binnen de Vve tegengewerkt. Hoe kunnen we nu verder?

- We willen verduurzamen, maar weten niet waar we moeten beginnen?

- We willen zonnepanelen installeren voor eigen gebruik. Hoe werkt dit met dakverdeling en regelgeving?

- Niet alle bewoners kunnen bijdragen aan de financiering voor verduurzaming. Hoe kunnen we dit regelen?

Stel je vraag aan ons!

Jouw VvE verduurzamen? Er staat een team van bouwkundigen, energie-experts en juristen voor je klaar! Je kunt onze helpdesk iedere werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met jouw vragen (085 237 74 44).

Als je een vraag hebt over bouwkunde en energie, dan kom je bij Jan van Dommelen terecht. Jan heeft altijd in het uitvoerende deel van vastgoedbeheer gewerkt. Hij had interesse in een meer bemiddelende rol, en ging daarom aan het werk bij VvE Belang. Jan beantwoord al je bouwkundige vragen met veel plezier!

Juridische vraag? Dan staat Jolanda van de Wetering jou graag te woord! Na haar ruime werkervaring is ze nu inmiddels al meer dan zeven jaar werkzaam als jurist bij VvE Belang. Ze weet dan ook als geen ander hoe ze jouw vragen op het gebied van juridische zaken het beste kan beantwoorden.

Op een andere manier jouw vraag stellen?

Je zou bijvoorbeeld ook eens kunnen kijken op onze website of de vraag op jouw antwoord hier misschien al op staat, zodat je snel vooruit kunt. Klik hier om onze ‘’goed om te weten’’-pagina te bezoeken.

Staat jouw vraag er niet bij of heb je gewoon liever persoonlijk contact? Neem dan contact met ons op door ons VTCB-telefoonnummer te bellen (085 237 74 44).

Stuur je liever een mail? Geen enkel probleem! Dan kun je ons jouw vraag mailen naar www.info@vtcb.nl. Of misschien vindt je het prettig om ons contactformulier in te vullen. Dit kun je doen door hier te klikken en het formulier op die pagina in te vullen. 

We zien jouw vragen graag tegemoet!

085 237 74 44 Bel voor advies