Warm he?! Houd het binnen koel met een goed geïsoleerd VvE-dak en groene muurbeplanting

14 juni 2023

Nu de temperaturen stijgen, is het belangrijk om een prettig binnenklimaat te behouden in je VvE. Het isoleren van je woning is een effectieve manier om de warmte buiten te houden, maar wist je dat je ook kunt profiteren van groene muurbeplanting om je VvE koeler te houden? In dit artikel ontdek je hoe isolatie en planten tegen de muur kunnen bijdragen aan een aangename leefomgeving voor jou en je medebewoners.

[Tekst gaat verder onder de foto]

Dakisolatie voor een koele VvE

Een goed geïsoleerd dak is een slimme investering voor je VvE. Door het dak goed te isoleren, voorkom je dat warmte van buitenaf naar binnen sijpelt. Dit zorgt ervoor dat de binnentemperatuur op warme dagen beter op peil blijft, zonder dat je niet meteen naar airconditioning hoeft te grijpen. Op de koudere dagen werkt dit natuurlijk juist weer andersom. Je wilt dat het binnen lekker warm is en dat de kou buiten blijft. Een goede isolatie van je woning, zorgt hier voor. Daarnaast biedt bijvoorbeeld dakisolatie niet alleen comfort, maar kan het ook helpen bij het verminderen van energieverbruik en het verlagen van je ecologische voetafdruk.

Groene muurbeplanting als natuurlijke verkoeling

Naast dakisolatie kun je ook denken aan groene muurbeplanting om de temperatuur in je VvE te verlagen. Verticale tuinen wordt het beplanting van muren ook weleens genoemd. Dat ziet er mooi uit, maar kan ook zeker bijdragen aan een koeler binnenklimaat. Planten absorberen warmte en verdampen vocht via hun bladeren, waardoor ze als natuurlijke airconditioners fungeren. Het plaatsen van planten tegen de muur kan de omgevingstemperatuur en het effect van warmtestraling verminderen.

Het creëren van een groene oase

Overweeg het creëren van een groene oase binnen je VvE door het combineren van dakisolatie en groene muurbeplanting. Kies voor energiezuinige isolatiematerialen en laat een professional het dak isoleren om de beste resultaten te behalen. Verken vervolgens de mogelijkheden van verticale tuinen en kies planten die geschikt zijn om op muren en daken te groeien. Houdt hierbij natuurlijk ook rekening met de specifieke omstandigheden van je VvE. Planten die geschikt zijn om je muur mee te laten begroeien zijn bijvoorbeeld klimop, varens, of andere klimplanten die weinig onderhoud vereisen. Deze combinatie van isolatie en groene beplanting zal niet alleen bijdragen aan een aangename temperatuur binnenshuis, maar ook aan een visueel aantrekkelijke omgeving waar bewoners kunnen ontspannen en genieten van de voordelen van de natuur.

085 237 74 44 Bel voor advies