Wat het VTCB voor de verduurzaming van jouw VvE kan betekenen

16 mei 2023

Je complex verduurzamen kan! Het verduurzamen van VvE's is belangrijk in deze tijd, waarin we streven naar een duurzamere en groenere samenleving. Bij het VTCB (VvE Transitie Centrum Brabant) richten we ons op het ondersteunen van VvE's in de stappen die zij maken richting een toekomstbestendig en duurzaam complex. In dit artikel bespreken we wat het VTCB voor jou kan betekenen.

Als je een appartement bezit, ben je samen met de andere eigenaren verantwoordelijk voor het hele gebouw. Het goed beheren van een VvE betekent kennis van regelgeving en vooral ook inzicht in processen. Het zijn immers zaken waar je elke dag mee te maken hebt. Zaken die moeten leiden tot verbouwingen en renovaties van het complex.

[Tekst gaat onder de afbeelding verder]

Jouw weg naar duurzaamheid en toekomstbestendigheid

Om te begrijpen wat er nodig is om je VvE duurzamer te maken, zijn vijf Brabantse gemeenten (Tilburg, Eindhoven, Oss, Waalwijk en Oosterhout), drie VvE-beheerders (Clijbedi, VP&A en VB&T) en VvE Belang een platform gestart om VvE's te informeren en begeleiden bij de stappen naar duurzaamheid. Dit loket, genaamd VvE Transitie Centrum Brabant, is speciaal ontwikkeld voor VvE's die willen overstappen naar een duurzaam gebouw dat klaar is voor de toekomst.

Het VTCB beschikt over een team van experts op het gebied van duurzaamheid, juridische zaken en bouwkunde. We zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame technologieën, subsidies en regelgeving. Of het nu gaat om het installeren van zonnepanelen, het verbeteren van de isolatie of energiezuinige systemen, het VTCB laat je zien wat er mogelijk is voor jouw VvE.

Een goede start

Het VTCB begrijpt dat het uitvoeren van duurzame projecten binnen een VvE kan leiden tot uitdagingen. Daarom bieden we diverse handvatten om hierin te ondersteunen. Zo worden er voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd, waarbij we je een eerste introductie geven van verduurzaming van de VvE, Het VTCB én de cursussen. Daarna verwelkomen we je graag tijdens de cursusdagen die in de deelnemende gemeenten georganiseerd worden. Tijdens deze dagen nemen we je mee in de diverse aspecten van verduurzaming van de VvE. Je krijgt voorlichtingen van bouwkundigen, juristen en duurzaamheidsexperts. Zij vertellen je graag over waar je aan moet denken in het proces van verduurzaming. Daarnaast geven ze ook prettige praktijkvoorbeelden, ontdekken we de mogelijkheden live bij WoonWijzerWinkel Rotterdam én is er ruimte om je vragen te stellen.

[Tekst gaat verder onder de foto]

VvE Residence De Warande (Oosterhout) is druk aan de slag gegaan met de VvE Campagnebox.

Aan de slag met de VvE Campagnebox

Na afloop van de cursusdagen, ontvang je de VvE Campagnebox. Deze Campagnebox is gemaakt door energieadviseurs van VvE Belang en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met een praktisch stappenplan helpen wij je op weg. Stap voor stap laten we zien wat er nodig is. In de Campagnebox vind je overzichten, checklists en hulpmiddelen. Deze handleiding gaat niet alleen over techniek en geld, maar vooral ook over mensen en samenwerken.

De gemeenten die deel uitmaken van het VTCB, verspreiden de Campagnebox gratis onder de deelnemers van de cursus. Wanneer je deelneemt aan de VTCB cursusdagen, ontvang je de VvE Campagnebox kosteloos.  

[Tekst gaat verder onder de foto]

Helpdeskmedewerker Jan staat je graag te woord!

Stel je vraag aan ons!

Jouw VvE verduurzamen? Er staat een team van bouwkundigen, energie-experts en juristen voor je klaar! Je kunt onze helpdesk iedere werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met jouw vragen (085 237 74 44).

Als je een vraag hebt over bouwkunde en energie, dan kom je bij Jan van Dommelen terecht. Jan heeft altijd in het uitvoerende deel van vastgoedbeheer gewerkt. Hij had interesse in een meer bemiddelende rol, en ging daarom aan het werk bij VvE Belang. Jan beantwoord al je bouwkundige vragen met veel plezier!

Op een andere manier jouw vraag stellen?

Je zou bijvoorbeeld eerst eens kunnen kijken op onze website of de vraag op jouw antwoord hier misschien al op staat, zodat je snel vooruit kunt. Klik hier om onze ‘’goed om te weten’’-pagina te bezoeken.

Staat jouw vraag er niet bij of heb je gewoon liever persoonlijk contact? Neem dan contact met ons op door ons VTCB-telefoonnummer te bellen (085 237 74 44).

Stuur je liever een mail? Geen enkel probleem! Dan kun je ons jouw vraag mailen naar www.info@vtcb.nl. Of misschien vindt je het prettig om ons contactformulier in te vullen. Dit kun je doen door hier te klikken en het formulier op die pagina in te vullen. 

We horen graag hoe we je kunnen helpen!

085 237 74 44 Bel voor advies