Wij verwelkomen een nieuwe Brabantse gemeente bij het VTCB!

Laatste nieuws · 19 februari 2024

Het VvE Transitie Centrum Brabant verwelkomt een gloednieuwe Brabantse gemeente. We ontvangen deze nieuwe gemeente met open armen en kijken uit naar het verwelkomen van de nieuwe VvE's binnen onze voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen.

[Tekst gaat verder onder de foto]

Een nieuwe partner

Wij verwelkomen gemeente Roosendaal als nieuwe partner van ons VvE Transitie Centrum Brabant! De gemeente heeft besloten om lid te worden van het project, en dat maakt ze de allereerste nieuwe gemeentelijke VTCB-partner van 2024. Maar wat betekent dat eigenlijk concreet?

Het proces

We gaan vanaf nu voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen organiseren voor VvE's die willen verduurzamen in gemeente Roosendaal. Tijdens zo'n voorlichtingsbijeenkomst geven onze VTCB deskundigen je een introductie tot de mogelijkheden die er zijn op het gebied van het verduurzamen van je VvE. Na de bijeenkomst(en) word je uitgenodigd om gratis deel te nemen aan de cursusdagen. Drie dagdelen verdiep je je samen met onze deskundigen in juridische, bouwkundige en energetisch-procesmatige vraagstukken.
 
Na afloop van de cursus ontvang je van ons een certificaat als bewijs van deelname én hebben we de VvE Campagnebox beschikbaar. Dit is een box vol met tips en vragenlijsten die je vertelt op welk moment je de juiste stap in het verduurzamingsproces moet zetten. Een overzichtelijk stappenplan waar je écht verder mee komt dus. Kom je er niet helemaal uit met de VvE Campagnebox of heb je als VvE in gemeente Roosendaal een vraag over VvE verduurzamen? Dan kun je naar onze helpdesk bellen of mailen. We inventariseren de situatie, geven je antwoord en proberen je weer een stap verder op weg te helpen. Je kunt bij ons terecht voor je juridische- en bouwkundige vragen die betrekking hebben op het verduurzamen van je VvE.

Meer ondersteuning

Woon je dus op dit moment in een VvE in gemeente Roosendaal, dan betekent dit voor jou dat er meer ondersteuning beschikbaar is in de stappen naar verduurzaming. Doordat de samenwerking vanuit het VvE Transitie Centrum Brabant, samen met gemeente Roosendaal is, kunnen we dit traject gratis aan VvE's in gemeente Roosendaal aanbieden. 

Tot snel!

Je kunt je als VvE-eigenaar al aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst ''Tips & Valkuilen bij verduurzaming''. Als volgende stap na deze bijeenkomst hebben we natuurlijk ook de cursusmiddagen al gepland staan. Onderstaand kun je een overzicht hiervan vinden:

Voorlichtingsbijeenkomst - Tips & Valkuilen bij verduurzaming

📍 Huis van Roosendaal: Stadserf 1 Roosendaal. Ruimte 37.

📅 22 april 2024 

⏱️ 19:30 - 21:30 uur

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan hier.

Cursus

Cursusronde Mei 2024

  • Juridische cursusdag: maandag 13 mei 2024 - Huis van Roosendaal: Stadserf 1 Roosendaal. Ruimte 38A.
  • Bouwkundige cursusdag: woensdag 22 mei 2024 - ICDuBo, Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam
  • Energetisch-procesmatige cursusdag: maandag 27 mei 2024 - Huis van Roosendaal: Stadserf 1 Roosendaal. Ruimte 38A.

Meer lezen over de cursusdagen kan hier.

085 237 74 44 Bel voor advies