Cursus in Waalwijk

In het kort

Je was bij de voorlichtingsbijeenkomst in Waalwijk en hebt de korte introductie tot het verduurzamen van je VvE gekregen. Je bent klaar voor de volgende stap in het proces en wil nu graag als vervolg op de bijeenkomst, de gratis VTCB-cursus voor VvE's volgen. 

De gratis VTCB-cursus voor het verduurzamen van je VvE gaat dieper in op de onderwerpen die we al kort bij de voorlichtingsbijeenkomst besproken hebben. Want hoe ga je nu verder in het proces van het verduurzamen van je VvE en wat komt daar allemaal bij kijken? Tijdens de cursus leggen we het allemaal aan je uit.

Onze experts vertellen je over de juridische, bouwkundige en energetisch procesmatige aspecten van verduurzaming. Naast alle kennis en theorie die onze experts met je zullen delen, komen er ook praktijkvoorbeelden langs en krijg je de mogelijkheid om met andere VvE's in gesprek te gaan. 

Na afloop van de drie cursusdagen, krijg je een certificaat als bewijs van deelname overhandigd. Daarnaast krijg je natuurlijk ook de gratis VvE Campagnebox uitgereikt. Deze VvE Campagnebox is samengesteld door energieadviseurs van VvE Belang en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met een praktisch stappenplan helpen we je op weg. Stap voor stap tonen we wat er vereist is in de route naar verduurzaming. In de VvE Campagnebox zijn overzichten, checklists en hulpmiddelen te vinden. Deze handleiding behandelt niet alleen technische en financiële aspecten, maar richt zich ook op het belang van samenwerking en de betrokkenheid binnen de VvE.

Wil je de VvE Campagnebox alvast eens bekijken? Klik dan hier om de online versie door te bladeren.

[De tekst gaat verder onder de foto]

VvE Heulstraat VvE verduurzamen in gemeente Waalwijk

VvE Heulstraat in Waalwijk doet actief mee in het VTCB ''VvE verduurzamen''!

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit 3 dagdelen. Elk dagdeel heeft een thema. Dat zijn de kennisthema’s voor verduurzaming.

Dagdeel 1: Juridische aspecten

Leerdoelen van de dag:

  • De deelnemers kunnen hun splitsingsakte en modelreglement lezen en begrijpen.
  • De deelnemers weten op hoofdlijnen wat juridisch wel of niet haalbaar is op het gebied van verduurzaming binnen hun VvE.
  • Zij hebben concrete handvatten om tijdens de ledenvergadering draagvlak te creëren.

Dagdeel 2: Technische aspecten

Leerdoelen van de dag:

  • Een uitgebreide rondleiding door ICDuBo in Rotterdam. De hal van ICDuBo beslaat 2500 m2 en is thematisch ingericht met duurzame concepten, systemen en productopstellingen. Hier kun je  in korte tijd kennis maken met de mogelijkheden van duurzaam bouwen en renoveren.  De gemeente regelt het vervoer van een naar Rotterdam.
  • Deelnemers weten op hoofdlijnen welke technische mogelijkheden toegepast kunnen worden in hun complex.
  • Deelnemers zijn op de hoogte van de belangrijkste financierings- en subsidiemogelijkheden.

Dagdeel 3: Energetisch-procesmatige aspecten

Leerdoelen van de dag:

  • De deelnemers hebben duidelijk in beeld hoe het proces van verduurzaming verloopt en kunnen dit toepassen op de eigen VvE.
  • Zij zijn in staat om een eerste inventarisatie te maken van de verduurzamingsmogelijkheden die bij hun complex ingezet kunnen worden.
  • Zij zijn in staat om de behoeften en bezwaren van de bewoners in kaart te brengen. Daarnaast kunnen ze inschatten of de behoeften haalbaar zijn en of de bezwaren kunnen worden weggenomen of verzacht.

[Tekst gaat verder onder de foto]

VvE Kasteellaan neemt deel aan de cursus verduurzaam je VvE van het VTCB

Data

Er staan op dit moment nog geen nieuwe cursussen gepland. Vul onderstaand het aanmeldformulier in en krijg een berichtje wanneer er weer een nieuwe cursus gepland staat.

Wachtlijst cursus gemeente Waalwijk

LET OP: Je kunt je hier aanmelden voor de wachtlijst voor de cursus. Zodra er een nieuwe cursusronde gepland staat, krijg je van ons een seintje.

"*" geeft vereiste velden aan

Over jouw VvE

Adres*

Jouw contactgegevens

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
085 237 74 44 Bel voor advies