Verduurzaam je VvE in gemeente Waalwijk: een drukbezochte bijeenkomst en een nieuwe cursusronde!

12 juni 2023

Op 20 april was er een voorlichtingsbijeenkomst voor VvE's in de gemeente Waalwijk. Het enthousiasme van de aanwezigen om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun VvE, was groot. Al snel stroomden de aanmeldingen binnen en zat de VTCB-cursus in augustus en september vol. Door dit succes hebben we besloten om een nieuwe cursusronde te organiseren voor september en oktober. Alle VvE's in gemeente Waalwijk die geïnteresseerd zijn in het verduurzamen van hun VvE, kunnen zich nu inschrijven voor deze nieuwe cursusronde.

[Tekst gaat verder onder de foto]

Gemeente Waalwijk's wethouder duurzaamheid Sheila Schuijffel opende de voorlichtingsbijeenkomst in gemeente Waalwijk.

Duurzaamheid en gemeente Waalwijk

Terug naar de VTCB-bijeenkomst in gemeente Waalwijk op 20 april in de BaLaDe. De VvE-eigenaars werden van harte welkom geheten door Sheila Schuijffel, wethouder duurzaamheid bij gemeente Waalwijk. Ze sprak de aanwezigen toe en benadrukte hoe belangrijk het is voor de VvE’s, dat zij het belang van verduurzaming inzien en hier mee aan de slag gaan. Ze gaf aan dat gemeente Waalwijk in samenwerking met het VTCB, graag een enthousiaste ondersteunende factor wil zijn om de VvE’s op weg te helpen.

Verduurzamen met het VTCB

Vervolgens kwam Kees Oomen aan het woord. Hij vertelde over verduurzaming en hoe het VTCB de VvE’s van gemeente Waalwijk hier in kan helpen en ondersteunen. Hij nam de aanwezigen mee in de stappen die de VvE samen met het VTCB kan zetten om het proces richting het verduurzamen van de VvE te doorlopen. Zo kwamen de cursusdagen naar voren én werd er uitleg gegeven over de helpdesk en VvE Campagnebox.

VvE Belang's Kees Oomen sprak tijdens de VTCB voorlichtingsbijeenkomst over wat het VTCB voor VvE's kan betekenen én waar men financieel gezien aan moet denken tijdens het verduurzamen van de VvE.

Sparen, lenen en beschikbare subsidies

Vervolgens besprak Kees Oomen ook meteen de financiële kant van het verduurzamen van een VvE. Hij legde uit welke subsidies en financiële ondersteuning er beschikbaar zijn en hoe VvE's hiervan kunnen profiteren. Belangrijk, want het is noodzakelijk om je als VvE goed de verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van financiering. Hierdoor kun je samen met je mede VvE-eigenaars beslissen wat het allerbeste bij jullie past. Meer weten over subsidies voor VvE's? Klik hier.

Nieuwe wetten, groene voeten: de juridische kant van VvE-verduurzaming!

Tot slot nam John Liewes het woord. Hij gaf een korte inkijk in de juridische aspecten van het verduurzamen van een VvE. Hij besprak onderwerpen zoals regelgeving, het appartementsrecht en besluitvorming. De fijne interactie met de aanwezigen, maakt dat er al behoorlijk wat concrete vragen werden gesteld. Een mooi begin om op voort te borduren tijdens de komende VTCB-cursusdagen, waar John vanzelfsprekend de juridische- en energetisch procesmatige  onderwerpen uitgebreid zal presenteren.

Voorlichtingsbijeenkomst gemeente Waalwijk - VvE verduurzamen met het VTCB

John Liewes (Hoofd juridische dienst bij VvE Belang) nam de aanwezigen tijdens de voorlichtingsbijeenkomst mee in de juridische aspecten van verduurzaming!

Een nieuwe VTCB-cursusronde in september/oktober!

Het enthousiasme was duidelijk te merken en veel VvE's zijn gemotiveerd om aan de slag te gaan met verduurzaming. Met de nieuwe VTCB-cursusronde in september-oktober krijgen nu nog meer VvE's in gemeente Waalwijk de kans om meer te leren en stappen te zetten richting een duurzame toekomst.

Klik hier om je aan te melden voor deze nieuwe VTCB-cursusronde. Op deze pagina zijn ook de exacte data en tijden te zien.

085 237 74 44 Bel voor advies