Verduurzamen met het VTCB; Wat staat op de planning?

18 maart 2024

Het verduurzamen van je Vereniging van Eigenaars is niet onmogelijk! Het VTCB biedt verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen om hierbij te helpen. Zo leer je onder andere hoe je je gebouw energiezuiniger maakt, wat de mogelijkheden zijn voor subsidies en financiering en hoe je draagvlak creëert. Met de juiste kennis en ondersteuning kan ook jouw VvE een stap zetten naar een duurzamere toekomst!

[Tekst gaat verder onder de foto]

Het VTCB ondersteunt op verschillende manieren in de stappen naar verduurzaming van de VvE. Zo hebben we voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen beschikbaar, overhandigen we de VvE Campagnebox en kom je misschien wel in aanmerking voor een oriëntatiescan van je gebouw. Ook hebben we de VTCB-helpdesk beschikbaar, waar je als inwoner van een VTCB partnergemeente al je juridische en bouwkundige vragen met betrekking tot verduurzaming kunt stellen. Als kers op de taart organiseren we ook nog terugkomdagen waar we samen aan de slag gaan én hebben we een regisseur/adviseur beschikbaar die je na dit alles weer een stapje verder in je proces helpt. 

Voorlichtingsbijeenkomsten

Start met de eerste stap in het proces van verduurzaming en kom naar de voorlichtingsbijeenkomsten in jouw gemeente:

Cursussen

Ga dieper op de materie in door de verdiepingscursussen bij te wonen!

 

Doet jouw gemeente nog niet mee met het VTCB? 

Wil je graag stappen zetten in het verduurzamen van je VvE, maar doet jouw gemeente nog niet met ons mee? Neem contact op met jouw gemeente om aan te geven dat we dit traject hebben lopen. We krijgen steeds meer berichten van gemeenten dat er VvE-bestuurders en -eigenaars contact hebben opgenomen met hen hebben opgenomen omdat ze willen verduurzamen. Contact opnemen met jouw gemeente werkt dus echt!

085 237 74 44 Bel voor advies